My life:Last week 4 May~16 May

Posted by Aftuz On 5/10/2010 05:09:00 PM 3 comments

Hm..dah  seminggu aku tak update blog.Banyak je benda yang nak diceritakan,tapi tak berkesempatan je.

Minggu lepas cuti seminggu, jadi aku pergi Golden Week Gathering kat Yamanashi.anjuran Ikatan Persaudaraan Islam Jepun(IPIJ).Ingatkan cuti ni, nak cover balik subjek yang sebelum ni,update blog..bla bla..tapi last2 habis macam tu je cuti aku kat gathering nih.haha.Tapi aku tak menyesal pun,sebab kawasan tu atas bukit,terpencil,line telefon kadang2 ada,kadang2 takde,jadi memang dapat berehat secukupnya.

Bunyi je perkataan "Islam" dalam (IPIJ) mesti ramai yang cuak tak nak pergi sebab takut kena basuh cukup2,skema atau anggap program ni program keagamaan yang berat2.Tapi takde pun,sama macam gambar pamplet kat atas,program ni program "fun-fun".Dijamin tiada yang akan stress.Crazy or Dizzy Eyed Emoticon


Selain dapat jumpa kawan2 yang susah nak jumpa,dapatla muhasabah diri,dan meningkatkan motivasi diri.Selain tu kalau ada benda yang tak faham mengenai
hukum agama atau ada masalah bolehla luahkan di sini.Tapi yang penting,dapat  fun-fun(bergumbira),takyah fikir homework,sebab program ni memang buat kat tempat terpencil (plus cantik gila),jadi no laptop,no handphone.

Jadi kepada student yang beragama Islam yang tinggal di Jepun,jangan takut dan segan,jom ke program IPIJ.


                    




Kebanyakan yang boleh buat stress ni barang elektronik (laptop(game),handphone,tv),jadi kalau stress elakkan benda2 ni,pergi kat tempat yang ada semulajadi macam taman rekreasi,hutan lipur,sungai ke.Time tengok tv,kalau idol AF korang kena keluar,mesti korang stress kan?









Balik je dari Yamanashi,homework belambak menunggu,projek bertambah,hidup makin busy.:work:Nak tak nak,kena gagahkan diri,melangkah ke hadapan.Haish.Sigh.


(Gambar hiasan)
Oh,hari Sabtu minggu lepas,aku pergi ichigo gari anjuran Kelab Umno Tokai (KUT).Nama Englishnya aku tak tahu la,tapi lebih kurang "pergi makan strawberry" kot.Korang bayar dalam 1000 yen (RM35),lepas tu korang nak makan strawberry dalam kebun tu sampai cirit birit pun lantak korang la.Ada yang kena makan dalam masa yang ditetapkan dan ada gak yang tanpa had masa.

 P.s:Suhu kat Jepun sekarang dah jadi macam kat Malaysiasmile rvmp

Categories:

3 Response for the "My life:Last week 4 May~16 May"

  1. nanad says:

    besnyer dapat makan strawberry sepuas hati sampai cirit birit tuhh ..
    kat sana panas ke ?

  2. zedRadzai says:

    suhu cni xmcm malaysia sgt kut lg, mr.A =)

    Malaysia pny panas > all.

    eh tp blom tiba summer cni lg so uh..

    Summer Jepun > all

  3. Mr.A says:

    Pembetulan-hampir nak rasa macam Malaysia.dlm 20 darjah lebih kurang.Cam Cameron Highland la senang..wakaka

Related Posts with Thumbnails