NXT Bluetooth Troubleshooting

Posted by Aftuz On 5/31/2010 08:42:00 PM 15 comments


Beside the USB cable,the NXT have the Bluetooth function.With this, you can make a connection to PC  to download your program unto NXT.If you rich enough to buy another NXT, you can connect up to three NXTs to give more abilities to your robots.Besides you can control your robot from PC,you also can use other Bluetooth devices like Handphones, Wiimote etc.

To learn how to use the Bluetooth, just read the Lego Mindstorms User Guide.Tombi-LOL

Can't connect to the NXT Bluetooth device?Read next how to connect NXT Bluetooth device to the computer.

 The problem is

My life:For the people around me (pukul berapa?)

Posted by Aftuz On 5/29/2010 09:52:00 PM 1 comments



Aku bukan nak berceramah mengenai kepentingan masa tapi nak bercerita tentang perangai aku  dalam menguruskan masa. Family aku amat faham dalam bab ni dan kadang2 aku nak tergelak bila kakak aku cuak kalau tanya pukul berapa nak ambil aku kat stesen ERL.hahaLaugh

Real Robot (.......I'm speechless)

Posted by Aftuz On 5/24/2010 04:37:00 PM 9 comments



2 minggu lepas,cikgu penasihat kelab kitaorang datang "Saya nak bagi barang,meh datang amik.".Aku pun join la ikut.Tengok-tengok.

Mindstorm:Alpha Rex

Posted by Aftuz On 5/18/2010 11:03:00 PM 22 comments

It's the 4th and the last challenges from Lego which is the humanoid type;Alpha Rex.

Well,maybe it's the coolest sample from Lego (and the most boast of from Lego). its also disappointing me with a lot of flaw part.Not to mention that Alpha Rex just dragging it legs to walk.Well,as I said before,it just samples and we must learn to accept it.If you've dissatisfaction with it,use your creativity and go make it yourself.That's what the Lego want actually.

Difficulty levels::bright-star::bright-star::bright-star:  Read more,:-)

Announcement:Mr.A dan Aftuz

Posted by Aftuz On 5/13/2010 09:07:00 PM 5 comments

Dulu sebelum aku ada blog aftuz.blogspot ni,aku ada blog lain.Oleh kerana blog tu saja suka2,aku guna nama samaran untuk mengelakkan dari dikenali.(Saya pemalu =_=) Jadi aku guna la nama Mr.A dengan gambar kucing ni.

Lepas tu,time aku buat blog ni,aku guna la nama nickname aku yang sebenarnya Aftuz di atas sebab2 tertentu.   (Read more,k)

MCR:Wiring

Posted by Aftuz On 5/12/2010 09:42:00 PM 4 comments


Hari ni takde buat apa-apa.Pasang wayar je.Haish,bunyi macam bosan je.Wiring penting,kalau tak macam mana kereta nak gerak.haha.
Jom kita tengok.(Read more,k)

Emergency Announcement:Hari Belia Negara 2010

Posted by Aftuz On 5/11/2010 04:27:00 PM 6 comments




Seperti yang dimaklumkan kat poster nih dalam

My life:Last week 4 May~16 May

Posted by Aftuz On 5/10/2010 05:09:00 PM 3 comments

Hm..dah  seminggu aku tak update blog.Banyak je benda yang nak diceritakan,tapi tak berkesempatan je.

Minggu lepas cuti seminggu, jadi aku pergi Golden Week Gathering kat Yamanashi.anjuran Ikatan Persaudaraan Islam Jepun(IPIJ).Ingatkan cuti ni, nak cover balik subjek yang sebelum ni,update blog..bla bla..tapi last2 habis macam tu je cuti aku kat gathering nih.haha.Tapi aku tak menyesal pun,sebab kawasan tu atas bukit,terpencil,line telefon kadang2 ada,kadang2 takde,jadi memang dapat berehat secukupnya.

Bunyi je perkataan "Islam" dalam (IPIJ) mesti ramai yang cuak tak nak pergi sebab takut kena basuh cukup2,skema atau anggap program ni program keagamaan yang berat2.Tapi takde pun,sama macam gambar pamplet kat atas,program ni program "fun-fun".Dijamin tiada yang akan stress.Crazy or Dizzy Eyed Emoticon


Selain dapat jumpa kawan2 yang susah nak jumpa,dapatla muhasabah diri,dan meningkatkan motivasi diri.Selain tu kalau ada benda yang tak faham mengenai

Related Posts with Thumbnails