Hikar1.5:Mari melukis!!

Posted by Aftuz On 12/05/2010 12:55:00 AM 1 comments

Setakat ni,aku sempat melukis je.Sambil2 mengasah skill Solidwork dengan pc 'separuh' baru.haha.


Guna 5 servo.4 kaki.1 kepala.Ini tak siap lagi.Ada sikit lagi kena baiki.Siap semua ni,print,lepas tu baru potong.

Sebagai seorang (mechanic??) kelab.Sini panggil ha-do.ハード。Singkatan kepada hardware agaknya.Senang citer tukang motong la.,haha.Sepatutnya kena belajar melukis guna CAD dari dulu lagi tapi aku tak berminat sebab leceh haha.Tapi sekarang terpaksa belajar gak sebab dah termasuk dalam silibus subjek.





Pandangan dari depan.
Mula2 merangkak-rangkak gak nak belajar benda ni,tapi lama2 dah okay sket.Kalau lukis guna komputer senang nampak bentuknya.Jadi kalau ada masalah dengan lukisan,senang nak betulkan.Paling aku suka bab2 nak 'mate' kan part dia.Memang best dowh tengok parts bergabung.










Mungkin 2 minggu lagi baru boleh potong agaknya.Banyak benda nak kena buat.Pastu nak programming lagi..Itu pun belum boleh jamin jadi ke tak.Ok,thanks for reading. ;D


Categories:

1 Response for the "Hikar1.5:Mari melukis!!"

  1. Mknace says:

    :):):)
    nice

Related Posts with Thumbnails