Robotic Pets (Kucing)

Posted by Aftuz On 3/01/2010 01:16:00 AM 9 comments

Beberapa minggu lepas,abang aku (Deepface) kata,dia nak robot kucing.Hm..aku carik2 jumpa nih.
(Read more,ok) Smile









Yume Neko atau maksudnya Dream Cat  (Kucing impian??)
Yang ni venus series.Tengok gambar memang macam comel,tapi lepas gi tengok,aku rasa macam nak baling pun ada.haha.Kenapa?tengok video nih.




   





     
                      
 

Pergerakan dia masih belum smooth.(Wat menakutkan je..) Lepas tu,bila aku pegang,keras gila.Kalau dia buat lembut cam teddy bear,baru best nak peluk,nak belai2. ^ ^ Harga dia RM401.82 (ikut kadar tukaran matawang sekarang).Bagi aku,Venus ni macam kucing gemuk malas jeh.


Yang ini lak Yume Neko Smile Series.Aku suka yang ni lagi sebab ni lagi comel.Harga dia RM320.70.Venus lagi mahal,sebab Venus guna lagi banyak sensor ngan pergerakan berbanding Smile untuk bertindak balas.(Macam,dia akan berpaling kalau panggil nama dia.)









                      




Bosan dengar bunyi meow jeh?Nak kucing yang boleh bercakap?Ada..nama dia Heart (Tapi cakap Jepun la..).Antara keistimewaannya,Heart boleh bercakap time pakai loket merah tu je.Kalau korang cabut,mengiau je la yang dia boleh buat.Kira loket tu buat macam kita boleh faham bahasa kucing la.Hm..tapi berbanding Smile ngan Venus,tak banyak tindak balas yang dia boleh buat.Harga dia RM393.80.








                       


Lepas tu ada je Koneko(Anak Kucing).Tapi yang ni bila usap belakang,dia goyang-goyangkan badan,mengiau..tu je la yang dia boleh buat.Kalau yang fuwa-fuwa series, badan dia lembut dan best untuk dipeluk.Harga lebih kurang RM112.50










Yang ni lak te no hira(tapak tangan) series.Yang ni paling murah,sebab boleh gerakkan tangan depan je,bila korang tekan belakang dia.Harga dia RM60.











Dan tada.....ni la kucing yang paling hebat dan disayangi ramai aku rasa!!!


Doraemon!!Yang ni bandai yang buat sempena ulang tahun anime doraemon yang ke-30.Doraemon ni boleh faham bahasa Jepun.Boleh bersembang,beritahu masa,perubahan suhu,boleh tahu siang malam. dan benda paling penting,kalau korang tarik ekor dia,dia akan off.Dia suka kalau korang usap kepala dia. ^ ^







                    
  


                   

Best kan?Harga= RM1205.50 tunai...haha


Ps:Kpd bro ak...disebabkan tiada bajet ,kita kutip pastu bela kucing tepi jalan je la.ye...free lak tu..haha


Categories:

9 Response for the "Robotic Pets (Kucing)"

  1. Rasa macam nak hantak2 jak Yume neko venus tu.huhu. eh, korang nak amik kucing jalanan pastu renovate jadi robot ka? Nanti kc tgk ak hasil dia ah. Aching!

  2. Mr.A says:

    Ish..takde la sekejam macam tu...haha

  3. sya says:

    mcm sesuai utk sya jugak.
    sbb sya suka kucing tp takut nak pegang.
    hahaha
    kalau yg robot x dk mslh kot.
    kat malaysia dah ada ke?

  4. Mr.A says:

    Hm..kat Malaysia saya tak tahu la ada ke tak..tapi nak kirim boleh je.^>^

  5. MR. A belanja lah bilet satu robot kucing.. eheheh..

  6. aieOreo says:

    oreo nak pesan chii sekor..hehe XD

  7. Alam Yuda says:

    wah kucingnya lucu-lucu ya
    hmm, kucing yang paling bawah hebat sekali, tapi sayang dia takut sama tikus, hehehe

  8. Bakir says:

    Nice Posting

  9. doraemon..
    ekeke.
    takut tikus.
    haha.
    ape la.
    MR. A, belanja doraemon satu tok Badak ley?

Related Posts with Thumbnails